Aquest estudi ens permet fer una valoració funcional del comportament del peu i de tota l’extremitat inferior. Consisteix en:
- Valoració de paràmetres estàtics
- Valoració de paràmetres de moviment (paràmetres artrocinemàtics)
- Valoració de les pressions plantars (Baropodometria), tant en estàtica com en dinàmica
SUPORTS PLANTARS A MIDA: Realització de suports plantars (plantilles) individualitzats, tots fets a mida. Treballem amb diferents densitats de material, en funció de les necessitats de cada peu o zona del mateix peu.
ORTESIS DE SILICONA: Si existeix qualsevol classe de desalineació digital, respecte a paràmetres de normalitat, l’aplicació d’aquests dispositius, pot, depenent del cas, ser una bona solució tant per el dolor com per la prevenció d’una deformitat futura (millora d’aspectes funcionals).
AFECCIONS DÈRMIQUES DEL PEU: Aquestes es poden donar tant en la pell, com en l’ungla. Existeixen de 3 tipus:
- Afeccions infeccioses: Dins de les quals, tenim les bacterianes, les fúngiques i les víriques
- Afeccions d’origen sistèmic: Són aquelles manifestacions que es donen a la pell a conseqüència de patir una malaltia sistèmica.
- Afeccions d’origen mecànic: Són les més habituals al peu i tenen relació amb les diferents forces a les quals està sotmès (calçat, terra…). Dins d’aquest grup existeixen diferents tipus.
CIRURGIA UNGUIAL: L’onicocriptosi o “ungla encarnada” és una de les afeccions podològiques més comunes. La Cirurgia és el procediment d’elecció en casos greus o recidivants. Consisteix en l’eliminació parcial o total de la làmina unguial i la seva matriu, evitant d’aquesta manera el dany d’estructures periunguials.
QUIROPÒDIA: És el procediment terapèutic més habitual en podologia. Consisteix en l’eliminació d’afeccions dèrmiques (normalment d’origen mecànic) tant de la pell com de les ungles, amb l’objectiu de millorar el dolor, la funcionalitat i possibles complicacions que aquestes puguin donar.
FISIOTERÀPIA DE L’EXTREMITAT INFERIOR: El tractament de les afeccions d’origen mecànic de l’extremitat inferior, no només es limita al tractament amb suports plantars (plantilles). Existeixen tècniques de fisioteràpia, que poden ajudar a la resolució d’aquests processos dolorosos. Dins d’aquestes tècniques podem trobar tant la teràpia manual (mobilitzacions, estiraments i massatge) com la realització d’exercicis encaminats a la millora d’aspectes funcionals relacionats amb el dolor.